Bijeenkomsten alleen voor waterlandclub leden

Bijeenkomsten 2023
26 t/m 29 mei
De 15e natte meeting was weer succesvol deze keer hadden de bestuursleden een locatie gevonden die de ruimte en accomodatie had om de vloot van de Waterlandclub te kunnen ontvangen , deze keer iets meer Noordelijk , namelijk w.s.v. de Spiegel op de Spiegelplas .
Om die reden kwamen de boten ook niet druppel gewijs binnen , want de Spiegelplas is alleen bereikbaar via een sluis , zo blijft het water wel in top kwaliteit.
De sluis zou pas weer om 17.30 uur gaan draaien , dus de verzameling boten groeide gestaag groot aan het remwek voor de sluis , wat ook groeide was de koude N-O  wind en drukte de boten flink tegen het remwerk.
Maar om precies 17.30 uur ging het schutten dan eindelijk beginnen  en onderleiding van de Voorzitter vaarde de kolonne boten naar de jachthaven alwaar we werden op gevangen door de al reeds aanwezige leden en ondanks het een hele kolonne was , kreeg elke boot een plek , het paste precies op de cm en dit allemaal zonder brokken. 
Wie er helaas wel pech had was de Sur Place , nog met de thuishaven in zicht moesten zij hun heenrein noodgedwongen stoppen door pech en dit terwijl er al 2 weken van tevoren elk vrij uurtje in het tip top in orde maken van de Sur Place was gestoken , tja dat is dan zuur.
Ondanks de koude N-O wind bleef het droog en zonnig , dit bracht een ploeg van een stuk of 7 clubgenoten in de stemming om te zwemmen in het glas heldere maar vooral nog koude water , "mij niet bellen "zou een van de Meilandjes zeggen .
Ook was de vloot supplanken uit gegroeid tot 2 en gaven Margret en José een demonstratie over hoe veel plezier dat suppen brengt en lieten ook leden die het ook graag eens wilden proberen op de planken toe.
Ja daar gaat het dan ook om , zo'n meeting , dan leer je van elkaar over allerlei dingen , techniek , handige snufjes  en ervaringen .
Daar werd de Zaterdag dan ook flink aan besteed , al was er natuurlijk ook ruimte om je eigen ding te doen want je kon er prachtig wandelen , fietsen en het dorp wekken met luide klapbanden , gelukkig voor Rien werd door de harde knal ook de fietsenmaker wakker en werd het euvel van de klapband snel verholpen .
Zaterdag avond werd er besloten uit eten te gaan in een van de Voorzitter zijn favorieten restaurants namelijk het Pannenkoekenhuis , dit rustraunt lag namelijk op loopafstand en ging een ieder ook mee .
Ik schrijf bewust rustaurant , want wat bleek ! de kok hield nam iedere gebakte pannenkoek een 10 minuten rust , zodat dat de een al zijn eten op had terwijl de ander nog geduldig zat te wachten op zijn kindereten .
Gelukkig bleven wij ons als volwassenen gedragen , want als we echt een tafel vol met kinderen waren was het krijsen je door merg en been gegaan. 
Nee het was geen reclame , zeker niet voor de 4  leden uit Belgie ( bootnaam Mystique 850 ) die per auto waren gearriveerd ., volgende keer dan maar eens zelf pannenkoeken bakken als groep .
Na een troost gevende borrel op het terras veranderde de avond in de nacht .
In den 's ochtends werd de  hele vloot weer gewekt door de rondvliegende Koekoek aldaar en begon de Zondag , terwijl er weer druk werd gewandeld of gefietst werd er spontaan door een grote groep mee gedaan aan een kleine demonstratie knopen leggen , de mastworp , paalsteek , platteknoop en het werpen met een lijn .
Na een paar keren oefen baarde dit toch echt kunst waardoor het enthousiasme flink groeide er is zelf een lid die nu nog thuis zit te oefenen op de platte knoop .
Zo in de middag kwamen de leden die het niet konden bevaren per auto naar de natte meeting en konden van harte lust op elke boot terecht .
Ook de bemanning van de onderweg gestrande Sur Place kwamen alsnog per auto om zo toch nog iets mee te krijgen van de meeting waar ze zo naar uit hadden gekeken .
Hopelijk zijn jullie er volgende jaar weer bij met jullie nieuwe dieselmotortje.
Als gezamellijke maaltijd was er een complete warm Chinees buffet geregeld en konden alle leden aanschuiven in de accommodatie van w.s.v. de Spiegel waarbij de Haven meester Ton en zijn vrouw Nel er voor zorg draagde dat de kelen gesmeerd bleven en dat lukte goed .
Dat het goed lukte bleek wel uit het feit dat Dennis en mijzelf zich al gauw moedig genoeg vonden om er een muzikale avond van te maken en onder bergeleiding  .van toetsen virtuose  Dennis en aangever Ries de hele boel aan het zingen kregen , wat moet dit aan de overkant van de plas toch mooi hebben geklonken , zelfs de Koekoek was er stil van. 
Maandag ........ ja de tijd vliegt , waar die blijft ? Zelfs ik kan daar nog geen knop op leggen .
Aangezien de sluis maar tot 12.30 uur draaide en een ieder weer een lange vaardag voor de boeg had vertrok de Waterland vloot zo rond 10.00 uur weer richting de thuishavens , maar ja ik zou zeggen "je kunt het ook zien als" weer dichter naar de volgende Natte meeting .
Welke locatie het volgend jaar wordt is nu nog niet bekend , daar moet het bestuur nog flink wat uren in steken om te ontdekken welke jachthaven er de ruimte en zin heeft om zo'n prachtige vloot te kunnen ontvangen , een ding weet ik zeker , het zal weer een andere locatie zijn , zodat er weer een mogelijkheid wordt gecreeerd om ook andere leden de kans te geven om de locatie ook eens varende aan te doen .
Hett slotwoord gaat dan ook uit naar de 4 bestuursleden die er weer zorg voor hebben gedragen  , bedankt.
Ook gaat mijn dank en waardering uit naar alle aanwezige leden , we hebben er met ze allen een waar festijn van gemaakt in samen werking met W.S.V de Spiegel.

AANWEZIGE BOTEN :
The Vons           (700) Rob en Von
Rima                  ( 700) Ries en Margret   
Thim                  ( 750) Paul en José
de Roerdomp    ( 750) Peter en Mariétte 
Never Dreamt    (850) Rob en  Pamela
Fossavia            (850) Henk en Mary
Bakgat               (850) Ton en Rien       ( of voor mij Rien en Ton  :-) )
Liberty               (850) Michel en Miranda 
Bram                 (850) Meine en Bianca
Tessa                (850) Kees en Marianne
Beauty              (850) Dennis en Anouck 
Forever             (850) Adri en Cora
Hotel de Botel   (850) Jaco en Hetty

PER AUTO:
Maarten;  van de Skipper ( 700)
Marcel en Janine ;  van de Sur place 700 ( averij op de heenweg )
Rob en Ria : Waterland 700 
Hans Leenaars met 3 gasten : van de Mystique ( 850)

Ps. 
Rien je pannenkoek is klaar


Bijeenkomsten 2022
Vrijdag 3 juni t/m 6 juni
Pinksterbijeenkomst tevens gecombineerd met de jaarvergadering op zaterdag 4 juni.

De alweer 14de natte meeting is alweer een feit.
Na jaren van restricties vanwege de Covid-19 ging het licht op stuurboord en kon ons bestuur eindelijk weer serieus met goede moed een natte meeting organiseren, kan gelijk wel vertellen dat Kees, Peter en Dennis weer goed hebben uitgepakt.
De meeting werd deze keer gehouden in jachthaven WSV de Greft, nabij Woerden. 
Op vrijdag waren de meeste boten al gearriveerd en lagen te glimmen in de zon, in afwachting op de resterende boten die een schitterende reisdag hadden met een heerlijke zon en weinig wind en dan ook niet laat in de middag waren we op 1 boot na compleet.
Helaas voor Sjoerd en Ingrid van de Pimpelaer draaiden de bruggen maar tot 19.00 uur, dus die moesten nog even met een boot vol visite even wachten tot de volgende dag de reis kon worden voltooid .
De vrijdag werd natuurlijk geopend met een groet en een borrel, want na zo'n lange tijd is het wel heel erg fijn om elkaar weer persoonlijk te groeten en bij te praten.
De zaterdag werd benut om onder leiding van Mariëtte van de Roerdomp de graskaasmarkt in Woerden te bezoeken, het animo was groot en ondanks dat Mariëtte een beetje schor was van de avond ervoor (een bruiloft) kon ze ons toch gepassioneerd vertellen over de historische gebouwen in het mooie Woerden.
Na een kleine pauze met een kopje koffie en een brownie bij Brownies en Downies ging het slenteren langs en over de graskaasmarkt met de vele winkeltjes weer door, waarbij we voor Bianca gelijk maar even om liepen voor een nieuw batterijtje voor haar horloge, Bianca liep namelijk een half uur achter.
De groep zich nu moest bezig houden,  terwijl de horlogemaker het horloge repareerde, dus gingen we graskaas scoren, hierbij moest je voor dat je het stuk kaas zelf ging afsnijden, roepen hoe zwaar het stuk wat je ging afsnijden, was .
We hadden bijna 1 winnaar, op 5 gram na had Mary van de Fossavia haar stuk graskaas gratis mee mogen nemen .
Margret van de Rima daar in tegen,  zat er maar liefst 165 gram naast, dat vond ik niet erg want ik ben dol op gras kaas, maar waar is de uitdrukking 'mag het een pondje meer zijn' dan gebleven.
De mannen van de Bram en Roerdomp voegden zich nu ook bij de groep, zij moesten eerder nog even voor de Bram een nieuwe compressor koelkast halen en inbouwen, want Meine drinkt niet veel, maar als die dan een biertje neemt moet het wel koud zijn.
Na nog even een gezamenlijke versnapering op het plein was de rondleiding tot een einde en gingen we terug naar de verzameling boten waarbij de zon zich weer van zijn beste kant liet zien.
Sup instructeur Margret greep dit lekkere weer aan om Jose van de Thime en Anouck van de Beauty de fijne kneepjes van het suppen bij te leren.
Nou dat hebben we geweten, tot in Bodegraven heeft men het gieren van het lachen gehoord en Martijs de Havenmeester steeds zenuwachtiger werd, tijd dus voor de vergadering van het jaarverslag .
Gelukkig hield het bestuur de vergadering kort en strak, dus was deze ondanks af en toe een kleine onderbreking van Ries van de Rima, snel voorbij.
Dat kan ook niet anders want het bestuur neemt zijn taak zeer serieus en kloppen de cijfers altijd.
Na de vergadering werd het even tijd om elkaars boot te bezichtigen, want er waren ook leden per auto gekomen om de gezellige sfeer op te snuiven en gezellig met de BBQ mee te doen, top, want voor sommige was Woerden te ver weg om per boot te komen en konden Maarten en Petra van de Vintage (700), Thomas met een 700 , Michel en Miranda van de Liberty (850) en Henk en zijn vrouw (850) uit Hanzeland (Maasbommel) op deze manier toch nog meemaken, er waren erbij die zelfs een hotel in de buurt hadden genomen, dat geeft toch wel een blijk voor het enthousiasme voor de Waterlandclub.
Wie ook altijd enthousiast de meeting bezoekt is Maarten van de Skipper, maar helaas, tijdens het schoonmaken van de 700 op het droge is Maarten van zijn boot gevallen en is nu aan het revalideren van een gebroken schouder en heup, hopelijk gaat het herstel voorspoedig en is Maarten er volgende keer weer bij en kan hij weer een heerlijke appelkruimel voor ons maken als toetje na de BBQ, want koken kan die voortreffelijk.
Nu dan zonder de Skipper van de Skipper zaten we in een grote kring, heerlijk in het zonnetje, en werd de BBQ dan ook een groot succes en werd het al snel laat.
Zondag 's morgens werd er verzameld en kon voor een ieder die het wou, mee doen aan een vaartocht.
Onder de leiding van de Roerdomp ging de vaartocht van start, richting naar wat leek naar het einde van de wereld, tjee wat was dit een lange vaartocht, enigszins begrijpelijk want het was het vaar gebied van Peter en wou er natuurlijk zoveel mogelijk van laten zien.
De tocht ging over de Oude Rijn richting de Nieuwkoopse plassen en na een paar sluisjes zaten we op een groot natuurgebied te genieten van de laatste zonnestralen.
Het werd ook even ook even snel aanpoten om de kappen er weer op te zetten om ons te beschermen van de regenbuien, die ons niet meer zouden verlaten, terug naar de rest van de groep dan maar in de haven van WSV de Greft.
De Waterlandcub zou de Waterlandclub niet zijn als we onze meeting zouden laten inpakken door regen, minder is waar, er werd voor alle een lekker rijsttafel gehaald om deze gezamenlijk deze te nuttigen in de tent van de jachthaven.
Gewapend met paraplu's liet niemand verstek gaan en werd er na het eten nog een klein feestje gebouwd.
De maandagochtend verscheen eerder dan verwacht, gezelligheid kent geen tijd, maar och, wat vliegt zo'n meeting om.
De tijd om van elkaar afscheid te nemen was alweer aangebroken en om aan de terugreis te beginnen, maar ondanks het voorbij gevlogen was, waren we blij, blij dat het weer kon, blij met eindelijk weer een heuse natte meeting . 

Met dank aan het bestuur en hun echtgenoten.

De aanwezige boten :
700 Rima, Ries en Margret
750 Roerdomp, Peter en Mariëtte
750 Thim, Paul en Jose
850 Summer, Kees en Marjan
850 Forever, Adrie en Cora
850 Tessa, Kees en Marianne
850 Fossavia, Henk en Mary
850 Beauty, Dennis en Anouck
850 Berozesma, Rob en Betsy
850 Bram, Meine en Bianca
850 Pimpelear, Sjoerd en Ingrid
 
Deelnemende leden per auto :
Michel en Miranda
Maarten en Petra
Thomas
Henk en Lieda

Bijeenkomsten 2021
Geen bijeenkomsten i.v.m. covid 19.

Bijeenkomsten 2020
Zondag 1 maart
Droge bijeenkomst tevens jaarvergadering.
(alleen voor leden van de waterlandclub)

Vrijdag 29 mei t/m 1 juni
Pinksterbijeenkomst (Afgelast i.v.m. covid 19).
(alleen voor leden van de waterlandclub)

Bijeenkomsten 2019
3 maart 2019
10e droge bijeenkomst Jachthaven de Brasem - Oude Wetering

7 t/m 9 jun
Pinksterweekend 2019
Jachthaven Katwijk
De alweer 13de natte meeting is helaas alweer een feit .

Deze 13de meeting werd zoals bekend gehouden bij Jachthaven Katwijk in Katwijk aan zee .
Voor onze vloot was keurig een groot stuk van de graskade aan stuurboordzijde ( rechteroever) afgezet met lint en gereserveerd voor de Waterlandclub .
Dat de meeting er aan zat te komen was duidelijk al een week eerder merkbaar , want de Tessa , Beauty en de Bram werden toen al gespot in de omgeving van het Braassemermeer , door de verre ligging van hun thuishaven waren zij al 1 week eerder begonnen met het overvaren van hun boten , gebruik makende van het Hemelvaart weekeind.
Deze boten lagen de resterende deelnemende vloot keurig op te wachten om hen te begroeten met een warm welkom .
Onder het genot van een voorzichtig zonnetje kwamen in de loop van Vrijdag de verschillende type Waterland uitvoeringen aan om zich netjes te zetelen aan de gereserveerde graskant , met hier en daar een dwarsligger  :silly: .
Genoeg meerpalen en touw en walstroom om de vloot vast en zeker te beleggen en dat was geen overbodige handeling , want laat in de middag begon de wind steeds meer te tonen wat zij in huis had en kregen wij en de stevig uitgevoerde party tent het flink te verduren .
Dit mocht bij de aanwezige leden de pret niet drukken en al gauw stroomde de Partytent vol en werd en flink gezellig .
De partytent werd op de been gehouden met de nodige bijeen verzamelde afmeerpennen en met de vrachtwagen sjorbanden van de Bram en werd door menigeen gecontroleerd of de boel nog vast en zeker stond.
Zaterdagochtend was het al niet beter met de wind maar gelukkig hield de regen het tegen de middag voor gezien en werd het tijd voor eens een lekker ommetje naar het centrum van Katwijk , dit is altijd een vrijblijvend voorstel maar gelukkig ging bijna iedereen mee , want zoals een spreekwoord zegt "veel zielen maken veel vreugd ".
Helaas was het niet verstandig om de Partytent aan zijn lot over telaten dus bleven er een paar leden waken over de Tent , vloot en mocht er nog een boot arriveeren konden deze worden onthaald .
Dat er op Zaterdag geen enkele boot arriveerde was bij niemand een raadsel , met deze wind gaan varen was van de zotte , dus zeer begrijpelijk en verstandig .
Toch hadden er tijdens onze uitwaaitocht door Katwijk leden de moeite genomen om dan maar per auto naar Katwijk te komen , chapaeu want zoals ik al eerder zei "hoe meer zielen hoe meer vreugd ".
In no thime ontstond er een hechte groep en begon bij de Voorzitter de maag te rommelen "tijd voor de BBQ ".
De slager had keurig het vlees en de grote BBQ af geleverd bij de Partytent , tijd voor de kolen .
Al hoopte iedereen dat de wind nu eindelijk eens zou gaan minderen nam deze nog steeds in kracht toe , dit zorgde er voor dat ik bij elke hap vlees ook een gedeeldte van mijn krullen opat en er zodoende al gauw geen krul meer te bekennnen was , maar gelukkig bleef het droog en dat was ook wat waard.
de grote BBQ zorgde ervoor dat er al gauw een hele groep mensen er gezellig rondom heen stonden , waarbij er geshowd werd met de meest wonderbaarlijke stukken vlees en vis .
Met een stokbroodje , wijntje , biertje en een paar flessen Vieux werd het al gauw een waar feestje , de collectie Bluetooth speakers was weer gegroeit en brachten met menige vrolijk deuntjes de menigte aan het dansen en waar het een goede voorzitter betaamd , schroomde Peter zich niet om ons nog even de grondbeginselen van de Macarena voor te doen .
Dat Vieuw de stembanden lekker warm maakt konden de feestvierders al gauw horen en schrok de wind zo erg dat deze besloot zich er maar bij neer teleggen , tegen deze groep is geen stormkracht op gewassen .
Zondags ochtend ontwaakten de vloot met een heerlijk weertje , tijd voor een ieder om even wat te doen aan hun boot , vouwfiets een wandelingtje , fietstochtje of gewoon even heerlijk bijkomen met een heerlijk zonnetje .
Er werd zelfs gevist , magneet vissen wel te verstaan en ditmaal was de buit groot .
Samen met Meine haalden we er zelfs een complete Auping uit , het bed wat ooit zo populair was had een onverlaat maar in het water gepleurt en zo onbedoeld en zwem en vaarwater weer een stuk onveiliger te maken .
Na 2 fietsen , 1 schep en een halfgasfornuis hieden we het maar weer voor gezien en zetten de buit bij de boom , klaar voor de gemeente om afgevoerd te worden , al luid het spreekwoord " van ijzer wordt je wijzer "ging het ons om het nuttige vermaak .
dat
Mocht je het leuk vinden hier een link naar en ploeg uit Haarlem die dit profesioneel doen en elke week een filmpje uitbrengen met zo'n 80.000 abonnees , even gratis abboneren om elke week de nieuw film te bekijken er staan er ondertussen al over de 100 op Youtube .
www.youtube.com/channel/UCvVy9kh9KMmAp9s7yCcI5Zw 
De fotos van het magneet vissen afgelopen Zondag tijdens de Meeting komen komen natuurlijk ook nog online op de Waterlandclub website net zoals de andere fotos die er weer in vele getalen zijn gemaakt door o.a. Dennis en Anouck .
De vele gemaakte video's daarin tegen moeten eerst door de commissie , want "What happens in the Partytent , stays in the Partytent " :silly: :woohoo: :whistle:
Terwijl iedereen op Zondag zich heerlijk vermaakte op de zonnige graskant arriveerde de Beatrix om zich gezellig bij de vloot tevoegen , top en of het niet gekker kon verscheen niet veel later ook nog de Forever ( een 850 EV uit 1997 ) en trok veel bekijks
met dit schip wat als een van de laatste is gebouwd door de Evenaar die niet veel later stopte met het bouwen van Waterland uitvoeringen, helaas.
Gelukkig zijn er al die jaren daarvoor vele gebouwd en op zo'n manier dat het grootste deel nog steeds vaart en goed wordt onderhouden met veel T.L.C ( Tender loving care ) .
Dat kon je goed zien aan de leuke rij Waterland boten van allerlij type's die bij de Meeting aanwezig waren , met helaas de nadruk op 'waren' , want ook al was het een lang weekeind , ook daar komt een einde aan en dat kon je Maandag in de vroegte goed merken .
Want ook al was het reuze gezellig bij onze gezamelijk lunchbuffet welke uitstekend verzorgd werd door Jachthaven Katwijk , moesten er weer veel boten Maandag in de vroegte beginnen aan de "voor sommige" lange tocht naar de thuishaven .
Even na het middaguur was de kade zogoed als leeg , alleen de Rima met zijn bemanning lag er nog en deden als laatste het licht uit , maar dat gebeurt wel vaker :laugh:
Zo terug kijkende op de 13de natte Meeting kunnen we wel stellen , dertien is nog niet eens zo'n slecht getal .
Nu al houdt de organistie bezig met de voorbereidingen van de 14de natte meeting welke gaat plaats vinden in Woerden .
Alle details over de 14de natte meeting worden later bekend gemaakt door de organisatie en nu ik het toch de organisatie heb kan ik hun denkelijk wel namens alle leden hartelijk bedanken voor het inzetten van zo'n gebeuren als "De Natte Meeting " want daar komt gerust wel wat bijkijken , gelukkig worden er door vele handen mee geholpen , maar toch "je moet het maar doen ", Bedankt .


Aanwezige boten natte meeting :
Bakgat (850)Beauty (850) cabriolet, Wanderer (700)Bram (850)Roerdomp (750)Mams (750)Per L'Altro (850), Joy (750)Rima 700Tessa (850) cabrioletPaul en Jose (700)
Beatrix (850)Forever 850 EV Cabriolet

Deelnemende leden per auto :
Rob
Maarten
Paul en Dora
Hans en Esther
Michel en Miranda


Bijeenkomsten 2018
4 maart 2018 
9e droge bijeenkomst WSV de Vrijbuiter Loosdrecht

18 t/m 21 mei
Pinksterweekend 2018
Het is een feit, de natte meeting in Naarden is er weer een die in de boeken kan als 'zeer geslaagd'.

Toen wij van de Rima Vrijdagavond laat aan kwamen werden wij al op gewacht en hartelijk begroet door een grote groep Clubgenoten.
Werkelijk, al een groot gedeelte van de kade met grasland en alle voorzieningen al goed vol met 10 boten van
verschillende modellen.
Op het gras stond een behoorlijk grote Partytent om iedereen een plaats te kunnen bieden als het onverhoopt mocht gaan regenen.
Maar van regen was deze keer tijdens de Meeting absoluut geen sprake, sterker nog, het was schiterend weer deze keer.
De Party tent werd dus het centrum van deze drukbezochte meeting en bracht een schaduwplek voor vele.
De eerste avond werd al gauw gezellig met een lekkere borrel, een goed gesprek en het delen van de nodige ervaringen.
Zaterdag kwamen er nog meer boten aan en werd de rij Waterland boten steeds indrukwekender en je weet het "hoe meer zielen hoe meer vreugde".
Iedereen genoot zichtbaar, niet alleen van de opkomst maar ook van de Locatie die werd uit gekozen om deze meeting te houden te weten www.jachthavennaarden.nl .
Werkelijk alles was tip top in orde op de haven en de blauwe vlag waardig.
Ook de omgeving rondom de haven werd druk bezocht door de aanwezige leden, al was het maar voor wat boodschapen, fietsen of Kringloop winkel.
Zaterdagavond stond de BBQ gepland en waren er al verscheidene Clubgenoten bezig met de voorbereidingen hiermee, waarbij opviel dat Maarten ( schipper van de Skipper ) ook druk aan heen weer lopen met een bbq en een paar geheimzinnige zware pannen, dat wekte de nodige nieuwsgierigheid .
Terwijl de kolen roodgloeide in de BBQ die we mochten lenen bij de plaatselijke slager groeide ook de sfeer rondom de BBQ en in de partytent.
Met een muziekje op de achtergrond vertelde Maarten het geheim van de inhoud van de grote zware gietijzeren pannen.
Aangezien het die dag zijn verjaardag was, trakteerde hij ons op een apple crumble ( warme appeltaart ), die hij ter plaatse zelf vervaardigde in de gietijzeren pannen ( genaamd Dutch Oven ).
Onder veel belangstelling hoe dit ging werden er volgens oud familierecept de ingredienten toe gevoegd en de pannen met gloeiende kooltjes toegedekt.
Terwijl er even gewacht moest worden op het eindresultaat onthulde de Voorzitter dat er een idee tot uitvoering was gebracht, er waren namelijk kaartjes gedrukt zodat je simpel, netjes en doeltreffend iemand op de hoogte kan brengen over het bestaan van de Waterlandclub, een goed idee!
De onthulling eindigde met het lang zal die ( Maarten ) leven, waarbij Maarten zijn huisgemaakte Apple Crumblde opschepte en uitdeelde.
Zichtbaar genoot iedereen van deze lekkernij en hoorde we tot in de kleine uurtjes "proost".
Op de Zondag ( met de nadruk op Zon ) werd er kalmpjes aan gedaan en werd er wat gefietst of gezwommen, lekker ontbeten en geklust.
Ook werd de rij boten nog langer en de groep groter, want er waren gelukkig ook Clubgenoten die per auto kwamen om de gezellige kring nog groter te maken.
De Zondag werd afgesloten met een bezoek aan Almere Haven, waar aldaar het Pannekoeken schip ons voorzag van een zeer uitgebreid Pannenkoekendiner.
Met mooi weer en veel gezelligheid vloog het Pinksterweekeind voorbij, waardoor het al snel Maandagochtend werd en er afscheid van elkaar genomen moest worden om daarna schoorvoetend te vertrekken.
Als 1 grote stoet vertrok de vloot, en onder een luid getoeter voerden de boten weg tot dat het kleine stipjes werden aan de horizon.
Een zeer geslaagde Zonnige Meeting .

Aanwezige boten :
Bakgat ( 850 ), Bram ( 850 ), Beauty ( 850 ), Roerdomp ( 750 ), Per L' Altro ( 850 ), Mams ( 750 ), Tessa ( 850 ), Rima ( 700 ), Vitalis ( 850 ), Gipsy Julia ( 700 ), A Je To ( 700 ), Skipper ( 700 ), Hip ( 700 ), Liberty ( 850 ), Vage Kennisen ( 750 ).

Bijeenkomsten 2017
5 maart 2017

8e droge bijeenkomst Jachthaven de Brasem Oude Wetering

2 t/m 5 juni
Pinksterweekend
11e Natte bijeenkomst Jachthaven de Brasem Oude Wetering

Bijeenkomsten 2016
6 maart 2016
7e droge bijeenkomst WSV Rijn en Lek Wijk bij Duurstede

13 t/m 16 mei
Pinksterweekend
10e Natte bijeenkomst WSV Rijn en Lek Wijk bij Duurstede

Bijeenkomsten 2015
1 maart 2015
6e droge bijeenkomst locatie WSV Giesbeek

21 mei t/m 24 mei 2015
Pinksterweekend
9e bijeenkomst locatie WSV de Spiegel te Nederhorst den Berg

Bijeenkomsten 2014
2 maart 2014
5e droge bijeenkomst locatie WSV te Yerseke

6 t/m 9 Juni 2014
Pinksterweekend
8e bijeenkomst pinksterweekend
Locatie WSV Plettenburg te Nieuwegein

Bijeenkomsten 2013
Pinksterweekend 2013

De 7e natte bijeenkomst werd gehouden bij Jachthaven Naarden. Op donderdag 16 mei 2013 arriveerde de eerste boten al in de jachthaven. Op vrijdag kwamen de rest van de boten aan en zelfs zaterdag ook nog. Er werd al direct bij elkaar in de boten gekeken en ideeën opgedaan. Helaas was het weer niet volledig optimaal maar we hebben tenten opgezet en deze verwarmd waardoor het weer een geslaagde bijeenkomst werd. Zaterdag avond hebben we met z'n allen gebarbecued. Op Zondag zijn een aantal leden met de boot van Rob en Betsy (Berozesma) een rondje pampus wezen varen, dit was geslaagd. Een aantal andere leden zijn naar Naarden vesting wezen wandelen. Zondag hebben we een borrel gedronken op een geslaagd weekend! Maandag ochtend vertrokken de meeste boten weer huiswaards.

3 maart 2013
4e droge Waterlandclub bijeenkomst bij Havencafé de Stuurhut (WSV de Gooierhaven) te Huizen

Bijeenkomsten 2012
5 februari
3e droge waterlandclub bijeenkomst bij het scala college.

Pinksterweekend 2012 
De 6e bijeenkomst werd gehouden bij WSV De Gors in Arkel. Op vrijdag 25 mei arriveerden de meeste boten, 1 lid was donderdag al aanwezig. De overige leden kwamen op zaterdag aan. In de loop van de dag kwamen er ook leden met de auto. Vrijwel direct werd er al in de boten gekeken en ideeën opgedaan. 's Avonds hebben we genoten van een heerlijke BBQ.

Op zondag vertrokken de eerste leden weer richting huis. De rest van de leden hebben lekker buiten gezeten en 's avonds hebben we chinees gehaald en nog als afsluiting een borrel gedronken bij Kees en Marianne aan boord.

Op maandagochtend vaarden we gezamenlijk richting de sluis bij Vianen waar iedereen daarna z'n eigen weg volgden.

Op deze bijeenkomst waren aanwezig:
Henk en Bep Heijgen (Wirosa), Theo en Frieda Koenen (Rofesto), Rob en Betsy Smaardijk (Berozesma), Paul en Jeannette Thomas (Rana), Remko, Helen en Daan Mark (Shiva), Kees en Marianne van Doorn (Tessa), Peter en Mariëtte Rietveld (de Roerdomp), Martien en Willy Hakkert (Philipina), Dennis Lookers en Anouck de Groot (Beauty).

Met de auto waren aanwezig:
Michel, Natalie, Sem en Tim Ritmeester (Dollemina), Hans, Esther en Sterre (A je to), Marry en Maggy Hilders (M A M S)

Bijeenkomsten 2011 
6 februari
2e droge waterlandclub bijeenkomst bij watersportvereniging
Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede. 

Pinksterweekend 2011
De 5e bijeenkomst werd dit jaar gehouden op de loosdrechtse plassen.
Op vrijdag kwamen de eerste boten aan op de groenstrook van de WSV de Meent.

Zaterdag kwamen de laatste boten aan. Echter wat betreft het weer, deze had wat opstart problemen.

Gelukkig is het weer in de loop van de middag goedgekomen. We zijn met z'n allen een terras op gaan zoeken en hebben hier lekker een menutje genomen, ook hebben we een wandeling gedaan richting het dorp Breukelen waar we allen een ijsje hebben gegeten. Zondag was het weer lekker leden hebben elkaars boten bekeken. Als afsluiting hebben we genoten van een heerlijke BBQ later op de avond een borrel gedronken bij Henk en Bep op de Wirosa. Maandag morgen 8:30 werden de motoren gestart om vervolgens richting de mijndense sluis te varen waar iedereen z'n eigen weg ging.

Op deze bijeenkomst waren aanwezig:
Mark en Nathalie (vage Kennissen), Remko, Helen en Daan Mark (Shiva), Kees en Marianne van Doorn (Tessa III), Arie en Annie de Horde (Ma fierte), Marry, Maggy en Andy Hilders (M A M S), Henk en Bep Heijgen (Wirosa), Fam. Edelenbos (Bird), Paul en Trix v/d Meulen (Beatrix), Peter en Mariëtte Rietveld (de Roerdomp), Dennis Lookers en Anouck de Groot (Beauty).

Bijeenkomsten 2010
In 2010 is de 4e bijeenkomst wederom gehouden op de Vinkeveense plassen, dit keer op eiland 3. Op vrijdag arriveerden de eerste boten en op zaterdag werd er al volop in de diverse boten gekeken en veel ideeen opgedaan.

Op zaterdagavond is er gezellig gebarbecued met elkaar en zondagochtend was er wederom een gezamenlijk ontbijt.

Op zondagmiddag was er een brainstormsessie over de toekomst van de Waterlandclub. Tijdens deze bijeenkomst is er besloten dat er aankomend jaar een tocht wordt gevaren. Tevens in 2011 een droge meeting te houden. Nadere informatie volgt.

Op maandag vertrokken de meeste boten weer naar huis. We kunnen terugkijken op een geslaagd en uiteraard zonnige bijeenkomst.

Op deze bijeenkomst waren aanwezig:

Rob en Betsy Smaardijk, Dennis Lookers en Anouck de Groot, Arie en Annie de Horde, Remko, Helen en Daan Mark, Daniel Wouters en Angela dos Santos, Dennis en Violette Westdorp, Henk en Bep Heijgen, Kees, Marianne en Roy Van Doorn en Peter en Mariëtte Rietveld, Arthur en Evelien, Peter en Annemarie Ouwehand.


22 t/m 24 Mei (pinksterweekend)

Waterlandclub bijeenkomst 
Zondag 14 Februari 2010

1e droge bijeenkomstBoot-holland

Bijeenkomst 2009
In 2009 is de 3e bijeenkomst geweest aan de groenstrook in Katwijk.
Gelukkig hebben we met z'n allen een gezellige bijeenkomst gehad.

De meeste boten kwamen vrijdag aan, er werd al gelijk bij diverse boten gekeken.
Iedereen was in de gelegenheid naar het strand te gaan of heerlijk een rondje te lopen in het centrum, zaterdag hebben we gezamelijk een BBQ gehouden en het weer was super!
Zondagmorgen zijn we gaan ontbijten en rond de middag gingen de eerste boten weer huiswaarts.

Op deze bijeenkomst waren:

Frans Kommers (auto), Dennis Lookers en Anouck de Groot, Arie en Annie de Horde, Remko en Helen Mark, Daniel Wouters en Angela dos Santos, Jeroen en Carla van Huessen, Dennis en Violette Westdorp, Fam. Ouwenhand, Henk en Bep Heijgen en Peter en Mariëtte Rietveld.


Bijeenkomst 2008
In 2008 is de 2e bijeenkomst gehouden in Maarssen langs de vecht.
Het was een gezellige bijeenkomst, de meeste boten kwamen vrijdag in de loop van de dag aan in Maarssen.

Helaas hadden we op zaterdagochtend last van wat regen, maar gelukkig trok dit in de loop van de dag weg en hebben we nog heerlijk kunnen genieten van een gezellig weekend. Overdag had iedereen de gelegenheid om in het centrum van Maarssen te lopen en wat boodschappen te doen voor de BBQ. Deze werd op zaterdagavond gehouden en het was gezellig. Uiteraard werd er ook volop bij elkaars boten gekeken en ideeën opgedaan.

Zondag in de loop van de dag gingen de eerste boten weer richting huis.

Op deze bijeenkomst waren:

Jan van Dijk en Ria Freesen (auto), Dennis Lookers en Anouck de Groot, Arie en Annie de Horde, Remko en Helen Mark, Herman en Ineke van de Tempel, Kees en Jenny Boogaard, Daniel Wouters en Angela dos Santos,  Michel en Nathalie Ritmeester, Pieter en Jeannette Makrakis en Peter en Mariette Rietveld.


Bijeenkomst 2007
De 1e bijeenkomst van de Waterlandclub is gehouden op de Vinkeveense plassen in het weekend van Hemelvaartsdag 19 mei 2007.
Er waren 6 waterland boten tw. 5 type 850 en 1 stuks 750.

Het was een gezellige bijeenkomst, enkele leden hadden ook de moeite genomen om met de auto naar Vinkeveen te komen.
Zaterdagmiddag/avond hebben we een gezellige BBQ gehad.

Het was duidelijk iedereen wilde hier wel een vervolg op hebben, en de plannen werden gemaakt voor een tweede bijeenkomst.

Op deze bijeenkomst waren:

Dennis Lookers (auto), Ciska Goossens (auto), Jeroen en Carla van Huessen (auto), Willem en Wilma Paap (auto), Michel en Nathalie Ritmeester, Joop en Miep Ritmeester, Arie en Annie de Horde, Remko en Helen Mark, Cock en Anita van der Helm en Peter en Mariëtte Rietveld.

Klik hier om de foto's te bekijken.

Bijeenkomst 2010

 

De 4e bijeenkomst is dit jaar wederom gehouden op de Vinkeveense plassen, dit keer op eiland 3. Op vrijdag arriveerden de eerste boten en op zaterdag werd er al volop in de diverse boten gekeken en veel ideeen opgedaan.

Op zaterdagavond is er gezellig barbecued met elkaar en zondagochtend was er wederom een gezamenlijk ontbijt.

Op zondagmiddag was er een brainstormsessie over de toekomst van de Waterlandclub. Tijdens deze bijeenkomst is er besloten dat er aankomend jaar een tocht wordt gevaren. Nadere informatie volgt.

Op maandag vertrokken de meeste boten weer naar huis. We kunnen terugkijken op een geslaagd en uiteraard zonnige bijeenkomst.

 

Op deze bijeenkomst waren aanwezig:

Dennis Lookers en Anouck de Groot, Arie en Annie de Horde, Remko, Helen en Daan Mark, Daniel Wouters en Angela dos Santos, Dennis en Violette Westdorp, Henk en Bep Heijgen, Fam. Van Doorn en Peter en Mariëtte Rietveld.